"Těžko v něm najít konečný cíl. Stále znovu a znovu se objevují další horizonty, nové vrcholy a za nimi se vlní opět další výšiny skrývající nová dosažitelná tajemství, další nové pohledy a nová poznání."
návrat na úvodní stranu ....
 
 
 
 
Festivaly
 
Rajbas Outdoor Kotlík
Soutěže
NA FEST .....
XCR-STAV ...
GRENA běh...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"NA FEST... cestou necestou!" - první cesty ohlášeny!!

Blansko 23.10. 2005


Dobrodružné cesty nemusíte vidět jenom na filmovém plátně. Zajímavou cestu lze prožít snad kdekoli, tak proč ne směrem na náš festival Rajbas*OUTDOOR* Kotlík - BLANSKO 17.-20.11.2005

 

Vo co de:

Šance mají jak outdooroví nabušenci, tak recesisté . Do Blanska se dá v pohodě doplavat, dojít, doběhnout, dostopovat, dolanit, doplachtit, dolézt, dolyžovat, doazimutovat …

Vyhrává nápad! Nemusíš se přihlašovat, stačí když svůj výkon prokážeš dokumentací filmovou či fotografickou přímo na festivalu.
Vítěze soutěže určí divácké hlasování. O postupu do hlasovacího finále rozhodnou vyhlašovatelé soutěže – firma WARMPEACE a OUTDOOR magazín. Nehraje se pouze o ceny, ale také o volňásky na příští ročník festivalu.
Zapojit se mohou jednotlivci i libovolně početné skupiny. Uvítáme, pokud svůj neobvyklý způsob přepravy ohlásíš předem na mail: horizont.cz@seznam.cz, outdoor@vpress.cz
Uzávěrka soutěže v sobotu 19.11. v 16:00 hodin, vyhlášení výsledků a předání cen v neděli 20.11. ve 12:00 hodin.

První zvěsti o plánech:

Všestranný dobrodruh Robert Šamonil přijede prý na monocyklu (alias postavička ze znělky populárních Večerníčků). Z Ostrova u Macochy do Blanska není naštěstí nijak extrémně daleko. To kameraman, vodák a top organizátor vodáckých expedic Petr Kašpar možná zvolil ještě náročnější cestu. Ohlásil příjezd na originální „Matyldě“ - legendární předchůdkyni dnešních raftů. Uvidíme jak si poradí toto cca osmimetrové plavidlo s nástrahami naší nevelké Svitavy. Zatím ani nevíme, zda-li připluje po nebo proti proudu.

OUTDOOROVÝ ZÁVOD: XCR-Stav CUP 2005

Blansko 1.11. 2005


Lanové překážky, prudká převýšení, orientační běh, průzkum pseudokrasových jeskyní a trhlin, transport velice objemných předmětů a jiné kousky, které se hodí cestovateli při jeho toulkách světem blízkým i vzdáleným. To jsou nástrahy závodu, který premiérově proběhne první festivalový den – ve čtvrtek (ale je svátek) 17.11.

Závod je měřen časem a na trati vás čeká několik zkoušek, při kterých lze získat bonusové body. Rozhodně doporučujeme dodržet povinnou výbavu uvedenou v propozicích!!

Budete-li mít nějaké doplňující otázky, rádi vám je zodpovíme na telefonu 607 540 823 - Tomáš Růžička nebo na mailu RUZABK@email.cz

První ročník outdoorového závodu, je pořádán 17. 11. 2005 v Blansku jako součást cestovatelského festivalu Rajbas * OUTDOOR * Kotlík. Těšíme se na vaši účast a snad vyjde i počasí!


••••

Propozice outdoorového závodu dvojic

XCR-Stav CUP 2005

 

Termín: 17. 11. 2005

 

Místo konání: Blansko, údolí potoka Vrbice

Start i cíl u restaurace Myslivna v rekreační

oblasti Palava

 

Prezentace: od 8:30 do 9:30, start závodu v 10:00 hod.

Startovné: 150,- /tým

Jedná se o závod dvojic v kategoriích:

 

•  Mužský týmy

•  Ženské týmy

•  Smíšený týmy

 

Jediné věkové omezení je, že závodícím musí být minimálně 18 let a to nejpozději v den závodu, další věkové rozdělení není.

 

Povinné vybavení týmu:

 

2x sedací úvazek

smyčka na osobu, 2x karabina bez pojistky a 2x karabina s pojistkou, slaňovací/jistící pomůcka (osma atd..)

každý z týmu musí mít batoh

2x PET láhev 1,5 l naplněná tekutinou

1x lékárnička na cesty

baterka nejlépe čelovka na každého z týmu

buzola nebo kompas na určení azimutu stačí jedna do týmu

 

Doporučujeme dobré boty na běh lesem, oblečení kterému nevadí bláto a špína a výbornou konvičku.

• • • •

© Horizont 2005 , design gawi.net